2015 CotY Award for Residential Kitchen Over $150,000

This project has won the following awards:

  • 2015 National Chrysalis Award for Kitchens Over $150,000
  • 2015 National CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen Over $150,000
  • 2015 Regional CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen Over $150,000

Project Summary

A well-travelled couple with an appreciation of European aesthetics wanted to dramatically open up their kitchen and living areas and connect visually to their home’s lovely natural environment. The existing kitchen was a series of separate areas with little relationship to each other or the outdoors. After several structural changes, including the removal of walls, windows, doors and a fireplace, one expansive space was established and defined by a balanced rhythm of wood beams in the ceiling. The interplay of textures with the clean lines of the open floor plan now creates an engaging design for family life and entertaining in this natural modern kitchen.

After the addition of many windows and folding glass doors, the kitchen now integrates with the natural surroundings, creating a calming sense of indoor/outdoor living. Several types of wood are contrasted with the glossy sheen of white cabinetry and countertops. Throughout the kitchen, rectangles of white and dark colors and open and closed spaces create an intriguing visual duality.

SEE THIS PROJECT IN OUR PORTFOLIO ยป