2015 Master Design Bronze Award for Kitchen More Than $150,000

This project has won the following awards:

  • 2015 Master Design Bronze Award for Kitchen More Than $150,000
  • 2015 National Chrysalis Award for Kitchens Over $150,000
  • 2015 National CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen Over $150,000
  • 2015 Regional CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen Over $150,000

Project Summary

For a well-travelled couple with an appreciation of European aesthetics, it was important that their kitchen express a refined point of view. They wanted to dramatically open up their kitchen and living areas and connect the space with their home’s lovely natural environment. The existing space was a series of separate areas with little relationship to each other or the outdoors. After several structural changes, including the removal of walls, windows, doors and a fireplace, one open space was established and defined by a balanced rhythm of wood beams in the ceiling.

New windows and glass doors now fill the space with light and circulation, grounded by a balance of refined and natural textures. Several types of wood are contrasted with the glossy sheen of white cabinetry and countertops. Throughout the kitchen, rectangles of white and dark colors and open and closed spaces create an intriguing visual duality. The interplay of textures with the clean lines of the open floor plan creates an engaging design for family life and entertaining in this natural modern kitchen.

 

SEE THIS PROJECT IN OUR PORTFOLIO ยป