2013 Master Design Silver Award for Bathrooms $30,000-$50,000

Award Winners Before and After

Master Design Award

This project has won the following awards:

See this project in our portfolio.

  • 2013 Master Design Silver Award for Bathrooms $30,000-$50,000

PROJECT SUMMARY:

A couple with an affinity for Asian and contemporary themes needed a new guest bathroom for visiting family and overnight guests. With extended visits from their parents and other family members in mind, the couple wanted a design that more that one person could comfortably share. The existing bathroom was dark, dated and fussy and did little to reflect the personality of its owners. The couple wanted to express their penchant for clean, Asian-inspired design in the new guest bathroom and bring renewed energy and functionality to the space. A sense of simple, light-filled luxury was created in the guest bathroom by harmonizing tranquil colors, the visuals of flowing waterfalls, and the serenity of clean, Asian-inspired lines. An innovative Shoji screen-style door opens in three widths for varying degrees of privacy. This peaceful oasis now communicates the clients' passion for Asian themes while providing their guests with a calm, private space for relaxation and reinvigoration.

Back to Awards.

Master Design Silver Award for Bsth

The existing bathroom was dark, dated and fussy and did little to reflect the personality of its owners.

Master Design Silver Award for Bsth

An innovative Shoji screen-style door opens in three widths for varying degrees of privacy. This creative solution makes it possible for one guest to use the shower while another uses the sink or toilet.

Master Design Silver Award for Bsth

The existing bathroom under the main level of the home was in an area that felt like a basement - dark and claustrophobic.

Master Design Silver Award for Bsth

A quartet of lights at the vanity was selected for its resemblance to a string of paper lanterns. Streamlined bamboo cabinetry with simple horizontal fixtures provides organized storage with an uncluttered effect.

Master Design Silver Award for Bsth

The clients wanted to transition from a tub to a shower to accommodate their aging parents with easier access but the space where the shower could go was occupied by a main retaining wall.

Master Design Silver Award for Bsth

Methodical and innovative structural and design decisions were necessary to add the shower in place of the bathtub. In addition, the plumbing lines needed significant reconfiguration to allow for the tub-to-shower transition.