2014 Master Design Silver Award for Whole House less than $300,000

Award Winners Before and After

2014 Master Design Silver Award for Whole House

This project has won the following awards:

See this project in our portfolio.

  • 2014 Master Design Silver Award for Whole House

PROJECT SUMMARY:

The clients for this project originally wanted to upgrade the waterfront condo they purchased as an investment property and then put it on the market for leasing. After the remodel was completed, the clients fell in love with the results and decided they wanted to keep the condo as their vacation home. With its stunning views of the Pacific Ocean, this condo has a natural focal point. The new space was designed with thoughtful innovation and restraint to make the most of its surroundings and create a sense of seaside luxury. Elements of the home were developed with universal design principles. The remarkable transformation of this 1200 sq. foot home included a great room, kitchen, master bedroom and two bathrooms. The design needed HOA approval and had to meet the challenges of working in a luxury high rise with multiple restrictions. Strict diligence was required to follow the building's rules and keep the work area clean. An unusually tight schedule was necessary to finish the project before vacation season started, in accordance with building regulations. The clients love their new home for vacation time and sharing with friends. They feel as if they are living in their own personal resort.

Back to Awards.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - Before 1

The original condo was old and dark and the new design was limited by significant construction restrictions.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - After 1

In a grand open area, the new design blends refined colors and textures, a thoughtful layout, subtle colors and well-planned lighting to create a space that feels relaxing, welcoming and sumptuous.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - Before 2

The clients had no use for the condo's standard wet bar and wanted to replace it with a fireplace. When the bar was removed, several vents and drains discovered in the area required creative built-ins to accommodate the new electric coal fireplace.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - After 2

The new layout of the condo evokes a great room in a seaside luxury resort. Clean lines, subtle colors and simple furniture invite relaxation.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - Before 3

The original kitchen was dated and cramped. The clients wanted a much higher level of function and visual appeal. The new design needed to stay within the parameters of the existing kitchen's electrical, water and drain connections.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - After 3

A curved peninsula is the appealing visual definition for the new kitchen. Its soft shape conjures up the curves of the waves just outside. This condo kitchen contains more storage space than the kitchen in the client's large home in Texas!

2014 Master Design Silver Award for Whole House - Before 4

The original master bathroom had an awkward layout with dark and dingy fixtures. The clients wanted a master bathroom worthy of a vacation retreat.

2014 Master Design Silver Award for Whole House - After 4

A closet was removed and relocated to create extra space and allow for a sumptuous spa-style shower with a generous bench.