2015 CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen $60,001 - $100,000

Award Winners Before and After

2015 Coty awards for residential kitchen 60k-100k

This project has won the following awards:

See this project in our portfolio.

  • 2015 Regional CotY (Contractor of the Year) Award for Residential Kitchen $60,001 - $100,000

PROJECT SUMMARY:

A compelling composition of Asian and contemporary themes gives this Rustic Zen kitchen its memorable style. The original kitchen was unremarkable with a bland design and a layout that neglected the room's gorgeous canyon views. While the room was a decent size, all the elements seemed to be cramped into one corner, creating a cluttered feeling and wasting space. The clients wanted to express their affinity for Asian-style design in a memorable environment with notable design elements. Meticulous about visuals, the clients wanted a kitchen that better reflected their taste. They also love to cook and desired more functional space for prepping and cooking, especially for cooking together.

The high gloss sheen of black granite countertops is balanced by rustic notes of stacked natural stone, cherry wood and mahogany for an overall impression of subtle glamour with an Asian influence. The thoughtful blend of visual and textural elements creates an elegant, welcoming atmosphere rich with sophistication.

Back to Awards.

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - Before 1

All of the elements of the original kitchen were pushed into one corner of the room, neglecting a fairly generous space.

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - After 1

The new layout takes full advantage of the full expanse of the room, including its impressive height. The platform suspended above the central island both emphasizes the high ceilings and brings definition and human scale to the space.

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - Before 2

The existing kitchen sink faced a corner rather than taking advantage of the incredible views outdoors.

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - After 2

The sink was repositioned to celebrate the amazing views of greenery and a nearby canyon. New windows fill the area with abundant natural light while abundant storage creates an organized, clutter-free space.

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - Before 3

The original cooktop was inoffensive but also unimpressive. The clients were looking for a much higher level of design

2015 CotY Contractor Award for Residential Kitchen - After 3

The cooktop is now not only functional but also an artistic statement that is beautiful to look at. The shimmering black granite backsplash evokes a peaceful waterfall. A niche allows the clients to display their favorite artistic objects.